Ivan Lendrić: Željo i Hajduk imaju sličnosti, brinu o navijačima

F. Z.
Ivan Lendrić: Željo i Hajduk imaju sličnosti, brinu o navijačima
Plavi su na proljeće prošle sezone igrali izuzetno dobro. U drugom dijelu sezone redali su pobjede, a dojam je pokvario finiš sezone. Ivan Lendrić, napadač Željezničara jedan je od najzaslužnijih za dobre igre ekipe iz Zvorničke 27.

Njegovi golovi bili su presudni u mnogim utakmicama, a na otvaranju sezone opet se upisao u strijelce.

"Sretan sam što sam postigao gol. Nismo upisali pobjedu, ali mislim da na kraju možemo biti zadovoljni. Igrali smo sat vremena s igračem manje, a Sarajevo je jaka momčad, koja se u ovom prelaznom roku dobro pojačala. Što se tiče mene, ja sam samo nastavio gdje sam stao prošle sezone", istakao je Lendrić na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Lendrić je u ljetnoj pauzi produžio ugovor sa Željezničarom.

"Ja sam imao još godinu dana ugovor, što bi značilo da sam za 12 mjeseci slobodan igrač. Sjeli smo i za pola sata smo se dogovorili. Oni su meni predložili neke stvari, ja njima i našli smo se na pola puta. Mislim da smo na kraju zadovoljni i ja i Željo. Danas se u fudbalu ništa ne zna. Ali mislim da ću sigurno ostati do kraja sezone na Grbavici", rekao je Lendrić.

Teško mu je govoriti o trenutnoj ekipi, ali vjeruje da će se on i saigrači radovati na kraju sezone.

"Teško mi je reći gdje je ekipa u odnosu na prošlu sezonu, jer sam ja u Želji samo pola godine bio. Taj Željo u kojem sam ja igrao, da se samo taj dio sezone računao, završio bi prvi na tabeli. Imali smo sedam - osam pobjeda u nizu. Prvi dio sezone je bio loš i ekipa je skupila malo bodova. Gotovo je nemoguće da se ponovi isti prvi dio sezone. Ja mislim da ćemo mi to izgurati i da će biti na kraju dobro. Mi želimo vratiti trofej na Grbavicu, jer je to ova publika zaslužila. Nema trofeja već tri godine, a Želji se to ne smije dešavati. Ovo je nova ekipa, moramo se uigrati i mislim da će to na kraju sve biti dobro", dodaje Lendrić.

Trener Kostić se i po Lendrićevom mišljenju razlikuje od većine trenera u Bosni i Hercegovini.

"On je trener stranac, koji govori na našem jeziku. Ima tu slovensku školu i više pažnje posvećuje taktici i analizi igrača suparnika. Svi mi uvijek imamo mjesta za napredak. Nikolić i Pozder su se odlično uklopili. Ima mjesta za napredak", istakao je Lendrić.

Ivan Lendrić je rođen u Splitu, a karijeru je počeo u Hajduku, njegova najveća ljubav je klub iz grada podno Marjana.

"Nedostaje mi jako Split. Sada sam bio na praznicima i normalno je da mi nedostaje. Ja sam Hajdukovac od glave do pete. Ima Željezničar neku sličnost s Hajdukom. Dobro, Hajduk ima mnogo više navijača i to ne treba kriti. Neka simbioza koja se stvori između igrača, navijača i kluba je slična. Hajduk kao i Željo brine o navijačima i oni se nešto pitaju u klubu. Meni je izuzetno drago da sam igrao u dva tako velika kluba kao što su Željo i Hajduk", rekao je Lendrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije