Italijanski mediji: Paolo Maldini dobio otkaz u Milanu, poznat razlog koji je presudio

0
Radiosarajevo.ba
Italijanski mediji: Paolo Maldini dobio otkaz u Milanu, poznat razlog koji je presudio
Foto: EPA - EFE / Paolo Maldini

Paolo Maldini i Ricky Massara smijenjeni su s mjesta direktora u Milanu, javlja niz talijanskih medija.

Klub još nije službeno objavio odluku, ali još ranije se počelo spekulirati da bi se to moglo dogoditi jer je posljednji sastanak Maldinija i vlasnika kluba prošao jako loše.

Došlo je do sukoba između vlasnika Milana Gerryja Cardinalea i Maldinija. Spomenuti dvojac ima potpuno različite vizije o načinu na koji bi se klub u budućnosti trebao razvijati. Napetost je već neko vrijeme prisutna.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Maldini je i ranije u intervjuima ponavljao kako je frustriran nedostatkom sredstava za transfere i pozivao vlasnike da ulože više novca kako bi klub bio konkurentniji ostatku lige, a posljedično i Europe.

Cardinale je bio u Italiji na kraju sezone i danas se sastao s Maldinijem, ali Sky Sport Italia, Sportitalia i ostali izvještavaju da je ovaj susret samo dodatno zaoštrio situaciju. Maldini je tražio veću autonomiju i sredstva za jačanje tima, dok su glavni ljudi RedBirda, Cardinale i izvršni direktor Giorgio Furlani, željni smanjenja troškova i gradnje na trenutačnom poslovnom modelu.

Paolo Maldini, on the verge of parting ways with AC Milan — the situation is tense around the board after meeting in the...

Posted by Fabrizio Romano on Monday, June 5, 2023

Također ističu da kada je Maldiniju dodijeljen budžet za transfere, većina sredstava bačena je na Charlesa De Ketelaerea, a Belgijanac nije uspio postići nijedan gol.

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige prvaka, ali je nastup u njoj i sljedeće sezone uspio osigurati samo zahvaljujući kazni od 10 bodova koju je Juventus dobio u Serie A, pa je Milan skočio na 4. mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije