Italijani će protiv Zmajeva na Bilinom polju u novembru imati veliki motiv

Radiosarajevo.ba
Italijani će protiv Zmajeva na Bilinom polju u novembru imati veliki motiv
EPA / Roberto Mancini

Italija je zahvaljujući pobjedi protiv Grčke i kiksu Armenije protiv Lihtenštajna i matematički osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, ali unatoč tome Azzurri će imati veliki motiv u susretu protiv Bosne i Hercegovine u novembru na Bilinom polju.

Izdvojili smo tri opcije kako Zmajevi mogu na Euro, jedna je 100 posto sigurna

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je predvođena veličanstvenim navijačima na Bilinom polju nadigrala Finsku sa 4:1 i našim konkurentima u borbi za plasman na Eurossko prvenstvo očitala lekciju iz modernog nogometa. Zmajevi su s tim trijumfom ostali u igri za plasman na Euro 2020, a dodatno nas je obradovala sinoć vijest da se Lihtenštajn pobrinuo za još jedno iznenađenje odigravši 1:1 sa Armenijom.

Pobjeda protiv Grčke bila je osma u nizu za Italiju i tako su se približili rekordu iz sezone 1938/39 kada su Azzurri predvođeni Vittoriom Pozzom ostvarili devet uzastopnih trijumfa. Naredni meč je protiv Lihtenštajna i samo čudo može spriječiti izabranike Roberta Mancinija da ne izjednače rekord.

Italija će 15. novembra gostovati Bosni i Hercegovini u Zenici, a sigurno je da će imati veliki motiv kako bi Mancini će izjednačio Pozzov rekord, tako da će Azzurri na Bilinom polju tražiti desetu u nizu i historijsku pobjedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije