Ispisana historija bh. fudbala: Peljto rutinski odradio posao u Istanbulu

Radiosarajevo.ba
Ispisana historija bh. fudbala: Peljto rutinski odradio posao u Istanbulu
FOTO: Screenshot / Irfan Peljto

Irfan Peljto (37) večeras je ušao u historiju bh. fudbala kao prvi arbitar koji je dijelio pravdu u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

U susretu petog kola Lige prvaka između Bešiktaša i Ajaxa, naš sudac je odradio i više nego dobar posao.

U 20. minuti Noussair Mazraoui (Ajax) igrao rukom u šesnaestercu, ali je Peljto signalizirao da nije penal i da se igra dalje.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Međutim, nakon konsultacija u VAR sobi u kojoj su između ostalog Italijani Marco Guida i Daniele Doveri, naš arbitar je dosudio kazneni udarac, a siguran sa bijele tačke bio je Rachid Ghezzal

U večerašnjem susretu pokazao je dva žuta kartona.

Peljto je godinama neprikosnoven i najbolji naš arbitar, a treba dodati da je u Europskoj ligi sudio ukupno devet mečeva u karijeri, te je ovo prvi put da nastupa u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu - Ligi prvaka.

Pored Europske lige, Peljto je sudio jedan meč u kvalifikacijama Lige prvaka, i jednu prijateljsku internacionalnu utakmicu. 

Na 13 mečeva pokazao je 69 žutih i pet crvenih kartona.

Portali, zbog autorskih prava, ne smiju objavljivati golove sa utakmica, iz tog razloga dosuđeni jedanaesterac i gol možete pogledajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije