Nakon poraza i najave odlaska selektora: Može li BiH pronaći motivaciju večeras?

Radiosarajevo.ba
Nakon poraza i najave odlaska selektora: Može li BiH pronaći motivaciju večeras?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Nizozemske danas igraju u Zenici utakmicu trećeg kola Lige nacija.

Zmajevi su prije tri dana poraženi od Sjeverne Irske nakon penala, čime su eliminisani iz baraža za Europsko prvenstvo.

Slektor naše reprezentancije Dušan Bajević jučer je najavio povlačenje sa klupe, ali je i kazao da želi najbolje moguće završiti zappočeti posao.

“Meni je cilj završiti na najbolji mogući način, a onda će selekcija dobiti novog selektora. Svaka moja pomoć bit će tu, ali sigurno da imamo dobre trenere i ambiciozne koji mogu voditi reprezentaciju. Sve što bude trebalo reprezentaciji, bit ću spreman i nema nikakvih problema da pomognem uvijek”, kazao je Bajević.

Miralem Pjanić jučer je istaknuo da su igrači razočarani nakon poraza od Iraca, ali da ekipa mora nastaviti, ići naprijed u nove izazove i fokusirati se na nove ciljeve.

"Razočarani smo, htjeli smo da pobijedimo, nismo uspjeli. Igrali smo solidno, ali nismo mogli dati drugi gol. Oni su na jedan sretan način iznenadili, čuvali su rezultat i pobijedili na penale. No, sada je sve završeno, moramo ići naprijed, čeka nas Holandija. Bit će to teška utakmica, oni imaju novog selektora, u posljednje vrijeme nemaju očekivane rezultate ali su kvalitetna reprezentacija. Mi moramo gledati pozitivno, možda nismo favoriti ali igramo kući i pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat", kazao je Pjanić na pres-konferenciji.

Teška je situacija nakon poraza, nakon najave selektora da napušta klupu reprezentacije, da li će Zmajevi pronaći dodatnu motivaciju i uspjeti obradovati građane BiH, ostaje da se vidi.

Susret u Zenici počinje u 18 sati, dio karata pušten je u slobodnu prodaju. Glavni sudija je Istvan Kovacs iz Rumunije.

U grupi 1 divizije A Lige nacija lider je Italija sa četiri boda, slijede Nizozemska i Poljska sa po tri, posljednja je BiH sa jednim bodom.

MOZZART kladionica ubjedljivu prednost daje Nizozemskoj, a kvota na njih je 1.55, dok je na reprezentaciju BiH 6.55.

Ostalu ponudu MOZZART kladionice možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije