Ismir Mirvić predstavio šampionski tandem sa Koševa i progovorio o ispadanju Sarajeva iz Europe

0
Radiosarajevo.ba
Ismir Mirvić predstavio šampionski tandem sa Koševa i progovorio o ispadanju Sarajeva iz Europe
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ismir Mirvić

Slovenac Simon Rožman na press-konferenciji u prostorijama FK Sarajevo predstavljen je kao novi šef stručnog štaba bordo tima, a Senijad Ibričić kao sportski direktor.

Podsjetimo, Rožman (40) je tokom devetogodišnje trenerske karijere vodio Celje, Domžale, Rijeku i Maribor, a na Koševu stiže sa velikim ambicijama.

Press konferenciji je prisustvovao i predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić.

Prve reakcije na oproštaj Pjanića od reprezentacije: Oglasili se Džeko, Misimović, Barbarez...

Prve reakcije na oproštaj Pjanića od reprezentacije: Oglasili se Džeko, Misimović, Barbarez...

"Našem timu od danas se priključuju Simon Rožman, novi šef stručnog štaba FK Sarajevo i Senijad Ibričić kao sportski direktor", bile su prve riječi Ismira Mirvića.

“Trebali smo više vremena da pronađeno savršen fit za našu budućnost. Bilo je važno napraviti sistem koji će dobro funkcionisati od prvog dana. Nismo tražili samo jednog čovjeka. Tražili smo ljude koji imaju iskustvo, ali isto i da su gladni i željni uspjeha. Našem timu se priključuju Simon Rožman i Senijad Ibričić“, rekao je na početku Mirvić.

Zatim je Mirvić dodao...

“Simon je mlad trener, a ima iskustvo u ligama koje su jače od naše. Igrao je i Evropu, a impresionirala nas je njegova radna etika. Njegova vizija se slaže s našom. Kad popričate s igračima iz klubova u kojim je radio, jasno je o kakvom se treneru radi”, dodao je Mirvić i potom govorio o Ibričiću, bivšem reprezentativcu BiH:

“Ibričića poznajem već deset godina i biće idealna veza između uprave i svlačionice. Gdje god da je igrao – bio je kapiten. Ima liderske osobine, a prvi je stranac koji je u Splitu dobio “Hajdučko srce”. Želim im mnogo sreće i dobro nam došli.”

Na konferenciji za medije Mirvić se osvrnuo na ispadanje od Torpeda u Konferencijskoj ligi.

“Gledali ste utakmicu. Bilo je tu svega. Bilo je i nesreće i teško je reći šta je tačno bilo. Očekivali smo više i vidjeli smo da je trenutak za promjenu”, dodao je Mirvić.

/ Anketa

Smatrate li da je Simon Rožman bolja opcija za trenera u FK Sarajevo od Husrefa Musemića
Rezultati

Ibričić (37) je prošle godine preuzeo ulogu sportskog direktora Domžala, u čijem dresu je i okončao bogatu igračku karijeru. Za reprezentaciju BiH nastupio je u 44 utakmice (četiri gola).

Rožman bi na klupi Sarajeva trebao debitovati u subotu, na prijateljskoj utakmici protiv splitskog Hajduka u susjednoj Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije