Ipak ništa od penzije: Iker Casillas blizu novog angažmana

Radiosarajevo.ba
Ipak ništa od penzije: Iker Casillas blizu novog angažmana
Foto: EPA / Iker Casillas

Legendarni golman Iker Casillas nedavno je objavio kako odlazi u zasluženu penziju te kako se okreće novim životnim izazovima. Posljednjih dana mnogo se nagađalo o njegovoj budućnosti, a sam se Casillas jučer očitovao o svojim planovima.

Španska Marca još je prošli mjesec pisala kako se Iker Casillas vraća u Real Madrid. Legendarnog je nogometaša navodno pozvao sam predsjednik Los Blancosa, Florentino Perez, i to da mu bude savjetnik.

Casillas je nedavno za magazin Semana potvrdio kako su ta nagađanja tačna.

"Istina je, iako ništa još nije službeno dogovoreno. Nadam se da je povratak u Real moja nova životna etapa", poručio je nekadašnji čuvar mreže Real Madrida i Porta.

On je dodao i to da je odlazak iz Real Madrida za njega bio traumatičan, ali je podvukao da je to ipak njegov dom.

"Real i ja smo se rastali poput bračnih partnera – neke izgovorene riječi možda i nisu bile primjerene, ali to je prošlost. Nakon dvije-tri godine moj je odnos s Florentinom ponovno postao dobar, a nedavno sam dobio i poziv da se vratim", nastavio je Iker.

Valja podvući i to da je Iker pomalo neočekivano i sramotno otjeran iz Reala, 2015. godine, nakon više od 700 nastupa. Tada je prešao u redove Porta, za koji je aktivno nastupao sve do prošle godine kada je početkom maja doživio srčani udar.

Nedavno je Casillas i službeno objavio kako odlazi u penziju, ali po svemu sudeći, samo igračku penziju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije