Inter je već pronašao zamjenu za Edina Džeku?

0
Radiosarajevo.ba
Inter je već pronašao zamjenu za Edina Džeku?
Foto: Kolaž/Twitter / Edin Džeko, Gianluca Scamacca

Prema navodima pojedinih italijanskih medija, Inter je zainteresiran za dovođenje Gianluce Scamacce, napadača West Hama. Italijan bi navodno od sljedeće sezone trebao biti zamjena za Edina Džeku.

24-godišnji Scamacca u West Ham je stigao iz Sassuola u ljetnom prijelaznom roku za 31,8 miliona funti (oko 70 miliona KM), ali nije imao puno uspjeha u londonskom klubu. Ipak, njegove igre u Engleskoj nisu otjerale klubove zainteresirane za njegove usluge, a prema pisanju La Gazzetta Dello Sporta, Inter želi dovesti Scamaccu kako bi zamijenio Edina Džeku ovog ljeta.

Navodno su pregovori između Intera i Džeke u zastoju. Džeki ugovor ističe u junu, a bosanskohercegovački reprezentantivac ga želi produžiti na dvije godine.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Međutim, iz italijanskog kluba su spremni ponuditi samo jednogodišnji produžetak, a ako se ne postigne dogovor, okrenut će se drugim opcijama.

Džeko je postigao sedam golova u 25 nastupa u Serie A ove sezone. No, s obzirom na to da ima 36 godina, čini se da se Inter okreće dugoročnim opcijama, te ima za cilj dovesti mlađeg napadača.

U međuvremenu, Scamacca je uspio postići tri gola u 16 nastupa  u engleskoj Premier Ligi ove sezone i čini se da je pao u drugi plan, piše Daily Mail.

Nakon što je ušao s klupe u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige, u pobjedi od 2-0 protiv AEK Larnace, Scamacca je zabilježio svoj prvi nastup od januara.

Inter pokleknuo u Bologni: Edinu Džeki pripalo svega pola sata

Inter pokleknuo u Bologni: Edinu Džeki pripalo svega pola sata

West Ham je u borbi za opstanak, a Michail Antonio i Danny Ings su za sada zaslužili puno veće povjerenje trenera West Hama, Davida Moyesa. Sa druge strane, očekuje se da će Gianluca Scamacca vjerojatno napustiti klub ovog ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije