Inter na pogon Džeke do pobjede u Ligi prvaka, Kruniću 82 minute u porazu Milana

0
Radiosarajevo.ba
Inter na pogon Džeke do pobjede u Ligi prvaka, Kruniću 82 minute u porazu Milana
Foto: EPA-EFE / Džeko postigao gol i upisao asistenciju u pobjedi Intera

Igrane su utakmice drugog kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Starteri na dva susreta igrana u terminu od 21 sat bili su reprezentativci Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Rade Krunić. Inter je predvođen Dijamantom savladao Sheriff (3:1), dok je Milan poražen od Porta (1:0).

Džeko je briljirao u trijumfu Intera protiv Sheriffa (3:1). Dijamant je golom i asistencijom donio pobjedu Nerazurrima, a pored toga pružio je sjajnu partiju. Džeko je u 34. minuti sjajno pogodio lijevom nogom za vodstvo domaćih.

Moldavci su se vratili u utakmicu u 52. minuti kada je Cristiano sjajno pogodio iz slobodnjaka za 1:1. Ipak, u 58. minuti Džeko je sjajno uposlio Artura Vidala za 2:1. Konačan rezultat postavio je Stefan De Vrij u 67. minuti, a nakon toga Inter je imao još nekoliko velikih šansi, pište portal SC Sport

Predsjednica Kosova u UN-u ‘razmontirala‘ Vučića: Pogledajte govor kojim je osvojila društvene mreže

Predsjednica Kosova u UN-u ‘razmontirala‘ Vučića: Pogledajte govor kojim je osvojila društvene mreže

U redovima Sheriffa priliku za igru je dobio i bh. stoper Stjepan Radeljić, koji je ušao odmah na startu drugog dijela.

Pogodak Džeke možete pogledati OVDJE, a asistenciju na ovom LINKU.

Milan je poražen na Dragao do Porta (1:0). Domaći su bili preopasni i kreirali su veliko broj prilika, ali postigli su samo jedan gol. Pobjedu portugalskom klubu donio je Luis Diaz u 65. minuti. Krunić je bio starter, a bh. veznjaka zamijenio je Daniele Maldini u 82. minuti.

Ajax je iznenađujuće savladao Borussiju Dormtund sa 4:0. Nakon autogola Marca Reusa nakon 11 minuta igre, Daley Blind je u 25. udvostručio prednost Kopljanika. U drugom dijelu su još pogađali Anthony i Haller te tako u potpunosti dotukli Milionere.

Ubjedljiv je bio Real Madrid koji je na gostovanju savladao Shakhtar (0:5). I na ovom susretu mreža se prvi put tresla nakon autogola, a u 37. minuti Sergiy Kryvtsov je pogodio svoju mrežu. Od 51. do 65. minute Kraljevi su sve riješili. Dva gola je postigao Vinicius Junior i jedan Rodrygo. Potom je Karim Benzema u nadoknadi postavio konačnih 0:5.

Liverpool je u gostima slavio protiv Atletico Madrida (2:3). Redsi su poveli golovima Mohameda Salaha i Nabyja Keite u 8. i 13. minuti, ali do odmora Jorgandžije su izjednačile pogocima Antoinea Griezmanna. Francuz je u 52. minuti isključen, a u 76. je Salah donio pobjedu gostima.

Golijada je viđena i na Parku Prinčeva gdje je Paris Saint-Germain pobijedio RB Leipzig (3:2). Kylian Mbappe je donio vodstvo Parižanima u devetoj minuti, ali su gosti preokrenuli golovima Andrea Silve u 28. i Nordija Mukielea u 57.

Uslijedio je novi preokret u nastavku, a dva gola postigao je Lionel Messi i tako donio PSG-u trijumf. Fenomenalni Argentinac pogodio je u 67. minuti, a potom i sedam minuta poslije je realizovao penal.

Ranije su odigrana dva susreta u kojima je Bešiktaš našeg Miralema Pjanića poražen od Sportinga (1:4), dok je Manchester City u gostima savladao Club Brugge (1:5). Pjanić je u porazu svog tima upisao asistenciju koju možete pogledati na OVOM linku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije