Igraju normalno fudbal: Nalaze se u Europi, imaju 69 oboljelih od virusa COVID-19

J. M.
Igraju normalno fudbal: Nalaze se u Europi, imaju 69 oboljelih od virusa COVID-19
Foto: FSBY / Detalj s utakmice Energetika - BATE

Uprkos činjenici da je do četvrtka u zemlji bio registriran 51 oboljeli od virusa COVID-19, istog dana počela je fudbalska Premijer liga Bjelorusije! Dok su u ostatku Starog kontinenta fudbalska takmičenja suspendirana, u Bjelorusiji se igra "normalno", čak uz prisustvo gledalaca na tribinama.

Prvu utakmicu nove sezone odigrali su su Energetika BSU i BATE Borisov, a domaćin je slavio pobjedu 3:1. U četvrtak je odigrana još jedna utakmica: Šahtjor – Torpedo BelAZ 0:1.

Šef press službe lokalnog fudbalskog saveza Aleksandar Aleinik rekao je da je "odluka o početku prvenstva po planiranom rasporedu i u prisustvu publike, donijeta poslije video konsultacija s UEFA-om".

Oštre su reakcije u Europi na početak 30. šampionata Bjelorusije, Premijer lige koja broji 16 klubova. Ljubitelji fudbala u Italiji, europskoj zemlji najteže pogođenoj virusom COVID-19, traže da se Fudbalski savez Bjelorusije izbaci iz FIFA-e i UEFA-e.

Inače, bjeloruski predsednik Aleksandar Lukašenko preporučio je građanima te zemlje da "piju votku i naporno rade kako bi ubili virus u organizmu". U međuvremenu je broj oboljelih od virusa COVID-19 narastao na 69...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije