Igmanski marš u Moskvi: CSKA i Zvezda na -18, Lokomotiva i Nica na -23

Radiosarajevo.ba
Igmanski marš u Moskvi: CSKA i Zvezda na -18, Lokomotiva i Nica na -23
U srijedu, s početkom u 18 sati po srednjoevropskom vremenu, zakazana je revanš utakmica 16-tine finala Europa lige u Moskvi između CSKA i Crvene zvezde.

Postoji mogućnost da će ta utakmica biti odložena zbog mraza u ruskoj prijestolnici jer se u srijedu očekuje pad temperature na -18 stepeni Celzijusa.

Novinari ruskog Sport ekspresa kontaktirali su UEFA-u s namjerom da saznaju da li će doći do pomeranja tog, ali i susreta Lokomotiva - Nica koji se igra u četvrtak, kada se očekuje da bude hladnije za još pet stepeni. Iz UEFA je stigao odgovor:

"Pratimo vremenske prilike u Rusiji, ali u ovom trenutku nemamo konkretne informacije o tome kakve će tačno biti u vrijeme odigravanja utakmica. Propisima UEFA-e nije predviđena 'minimalna temperatura po kojoj smije da se igra'. Ali, iz medicinskih razloga, savjetujemo delegatima da, kada temperatura zrak padne na ispod -15 stepeni, sat vremena pred početak utakmice održi sastanak s obje ekipe. Delegat je dužan da (za odlaganje) dobije usmeni pristanak oba tima, i to u prisustvu glavnog arbitra i njegovih asistenata", prenosi Sport ekspres poruku iz europske kuće fudbala.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije