Ibrahimović: Želim da i dalje pišu priče o mom transferu, to me zabavlja

Anadolija
Ibrahimović: Želim da i dalje pišu priče o mom transferu, to me zabavlja
EPA / Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović (34), fudbalski reprezentativac Švedske i sada već bivši napadač Paris Saint-Germaina dobro se zabavlja tokom priprema svog nacionalnog tima za Euro 2016.

Zabavljaju ga, naime, medijska nagađanja o tome gdje će nastaviti karijeru.

Najnoviju vijest prema kojoj će svoju karijeru nastaviti u švedskom klubu FF Malmo, gdje je igrao na početku svog fudbalskog puta, prokomentirao je riječima da je previše dobar za švedsku ligu.

"Želim da i dalje pišu razne priče, jer se uzbudim kada ih vidim. Kada budem umoran od toga reći ću gdje ću nastaviti karijeru“, kazao je Ibrahimović, prenose švedski mediji.

Dodao je da je trenutno svoje misli usmjerio ka svojoj reprezentaciji, a ne švedskoj ligi.

"Još uvijek nisam zainteresiran za povratak u Malmo, previše sam dobar za švedsku ligu“, jasan je Ibrahimović.

On je u dosadašnjoj karijeri igrao za FF Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i PSG. Pred kraj ove sezone potvrdio je da neće ostati u Parizu, što je izazvalo lavinu medijskih napisa o tome gdje će nastaviti karijeru. Za sada Ibrahimović vješto čuva svoju tajnu, iako je nedavno rekao da se odavno zna gdje će igrati sljedeće sezone.

U dresu švedske reprezentacije Ibrahimović je odigrao 112 utakmica i postigao 62 gola. Na Evropskom prvenstvu, koje će se od 10. juna do 10. jula održati u Francuskoj, Švedska će igrati u grupi "E“ sa Italijom, Republikom Irskom i Belgijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije