Ibrahimović postavio uslov: Ako Milan ne ispuni, mogao bi zaigrati u Seriji C

J. M.
Ibrahimović postavio uslov: Ako Milan ne ispuni, mogao bi zaigrati u Seriji C

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović, kojem ugovor sa klubom ističe na kraju tekuće sezone, postavio je uvjete za njegovo produženje, izvještava Corriere della Sera.

Prema izvoru, Šveđanin bh. porijekla ima želju da ostane u Milanu i produži ugovor, ali pod mnogo povoljnijim finansijskim uslovima: Ibra traži godišnju zaradu od šest miliona eura.

Pomalo nevjerovatno: Ukoliko se Ibrahimović ne dogovori s Milanom, mogao bi završiti u Seriji C! Naime, za njega je zainteresiran trećeligaš Monza, koju vode bivši predsjednik Rossonera Silvio Berlusconi i bivši sportski direktor "Crveno-crnih" Adriano Galliani.

Ibrahimović se u januaru 2020. godine vratio u Milan, gdje je nastupao od 2010. do 2012. potpisavši ugovor sa italijanskim timom do 30. juna. Ove sezone je 38-godišnji Šveđanin igrao na osam utakmica prvenstva Italije, postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije