'Ja sam za Francusku uradio više nego sam predsjednik!'

Radiosarajevo.ba
'Ja sam za Francusku uradio više nego sam predsjednik!'
Zlatan Ibrahimović dao je opširni intervju za ugledni francuski “Le Monde” te u njemu govorio o vremenu provedenom u Parizu, plaći koju je primao, a nije zaobišao ni predsjednika Francuske.

Intervju sa Ibrahimovićem za list Le Monde novinar je otvorio pitanjem o novcu.
“U redu, pričat ćemo o novcu. Novac može olakšati mnogo toga, ali ne i učinit te sretnim“, kaže reprezentativac Švedske.

Novinar je zatim spomenuo Zlatanovu platu iz 2015. godine, koja je iznosila “sitnih” 20.000.000 eura.

“Samo 20.000.000? Ma, to sam dobio za šest mjeseci…” odgovorio je kao iz topa popularni Ibrakadabra.

Na konstataciju da je to, ipak, mnogo novaca Ibrahimović je u svom stilu odgovorio?

“Šta znači ‘mnogo’? Ja ne razumijem značenje te riječi. Po meni, tržište određuje vrijednost igrača, ne mediji koji o njima pišu. A to je li mnogo ili ne, to nije moj problem. Mene interesuje da čujem što tržište smatra, a ono kaže da je to moja cijena. Gledajte, ako neko zarađuje ne znam ni ja koliko novca, a ja sam deset puta bolji igrač od njega, kako to da riješimo? Tako što ćeš me platiti deset puta više, naravno“.

Šveđanin nije ostao bez odgovora ni na komentar da to možda i nije u redu, s obzirom na vladajuću ekonomsku krizu:

“Znate li vi koliki porez ja plaćam za to? Ja sam za Francusku uradio mnogo više nego predsjednik Hollande. Pomogao sam državi mnogo više od njega. Kakav je on to predsjednik?“, odgovorio je pitanjem Ibrakadabra.

Na pitanje je li imao priliku upoznati prvog čovjeka Francuske, naravno, odgovor je bio očigledan:
“Ne, Hollande nije imao priliku upoznati mene“.

O planovima za penziju Zlatan je samo rekao:

Kada budem odlučio povući se bit ću na vrhuncu forme. Želim uraditi nešto što nikada ranije niko nije, da me ljudi pamte zauvijek!"

Novinar nije mogao a da ne pita Zlatana koji klub smatra najvećim na svijetu.

Gdje god da sam igrao, ja sam pobjeđivao. Dolazio sam, igrao i osvajao. Ali, ako bacim pogled na sve klubove u kojim sam bio, Milan je apsolutno najveći! Milan je nešto nevjerojatno, u svim aspektima. Svi igrači bili su svjetska klasa, moćni, elegantni. Bilo je fantastično. Mogao si osjetiti moć tog kluba na svakom koraku. PSG se trudi da postane velikan, ali još mora čekati”, rekao je Ibra.

Ibrahimović je prokomentirao i predstojeće Europsko prvenstvo.

Švedska stiže osvojiti prvenstvo! Posebno mi je drago što se EURO igra u Francuskoj, jer sam bio tu četiri godine i imao priliku igrati za PSG i Švedsku. Zato ću na prvenstvu imati dvije skupine navijača. Šveđane, koji će nas sve podržavati i Francuze koji će bodriti mene“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije