Ibrahimović bez dlake na jeziku o budućnosti u Milanu: Igram besplatno

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović bez dlake na jeziku o budućnosti u Milanu: Igram besplatno
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Švedski nogometaš bosanskohercegovačkog porijekla Zlatan Ibrahimović nije siguran hoće li po završetku sezone ostati u AC Milanu, te hoće li nastaviti igračku karijeru. 

"U Milan sam došao zbog strasti i ovdje igram praktično besplatno. Ovo više nije veliki Milan kakav pamtimo, ali moramo dati sve od sebe do kraja prvenstva i odigrati najbolje što možemo", kazao je Ibrahimović italijanskim medijima. 

Ibrahimović se milanskom timu pridružio koncem decembra kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s LA Galaxyjem, te je potpisao saradnju do kraja sezone.

Iako Milan odlično igra nakon kpauze zbog pandemije, te je dobio Romu (2:0), Lazio (3:0) i Juventus (4:2), jedino se može nadati plasmanu u Europsku ligu, jer mu četvrtoplasirani Inter bježi 16 bodova sedam kola prije kraja. 

"Ibra igra da bi osvajao trofeje. Ako to ne mogu, onda je bolje da ostanem kući. Milan nije klub kojeg može zadovoljiti igranje u Europskoj ligi, a Ibra nije nogometaš koji spada u Europsku ligu. Ako situacija ostane ovakva, teško mogu zamisliti da bih ostao u Milanu sljedeće sezone", rekao je Ibrahimović. 

Iako ima 38 godina, Ibrahimović još uvijek nije rekao zbogom nogometu.

"Ibra je rođen da bi igrao nogomet i još uvijek je to stvar koja mi najbolje ide u životu. No, ko zna kako ću se osjećati za dva mjeseca i ko zna što će se dogoditi u AC Milanu", poručio je ovaj napadač.

O

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije