Ibra se oprostio, Irci pobijedili rasterećenu Italiju i rastužili Tursku

Radiosarajevo.ba
Ibra se oprostio, Irci pobijedili rasterećenu Italiju i rastužili Tursku
/ Belgija - Švedska (Foto: UEFA)
Utakmicama grupe F okončana je prva faza takmičenja na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a posljednji putnici u osminu-finala su Belgija i Irska.

Na susretima Belgija – Švedska, te Italija – Irska, mreže su mirovale sve do pet minuta prije kraja. Takvi rezultati odgovarali su reprezentaciji Turske koja je bila prva iznad crte na tabeli najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

No, skoro istovremeno padaju golovi na obje utakmice. Najprije je Radja Nainggolan pogodio za pobjedu Belgije protiv Švedske 1:0, trijumf kojim su "đavoli" osvojili drugo mjesto u grupi.

Šveđani su se tako oprostili od Europskog prvenstva, a Zlatan Ibrahimović od dresa reprezentacije.

No, mnogo važnije je bilo ono što se dešavalo na stadionu Stade Pierre-Mauroy u Lilleu. Tamo su rasterećeni Italijani igrali bez osam fudbalera iz prvog tima, što su silno motivirani Irci iskoristili i došli do pobjede 1:0 koja ih vodi u osminu-finala.

Pogodak odluke postigao je Robert Brady koji je u 85. minute savladao Salvatorea Sirigua i izazvao erupciju oduševljenja među brojnim irskim navijačima.

Parovi osmine-finala

Švicarska – Poljska

Hrvatska – Portugal

Njemačka – Slovačka

Italija – Španija

Engleska - Island

Vels – Sjeverna Irska

Francuska – Irska

Mađarska – Belgija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije