Grupa E: Mađarska i Island iznenadili, Portugal ide na Hrvatsku

Radiosarajevo.ba
Grupa E: Mađarska i Island iznenadili, Portugal ide na Hrvatsku
/ Pogodak Ronalda (Foto: UEFA)
Odigrane su utakmice posljednjeg kola grupe E na Europskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj. U osminu-finala plasirale su se reprezentacije Mađarske, Islanda i Portugala.

U Lyonu, u najljepšoj utakmici dosadašnjeg toka šampionata, Mađarska i Portugal odigrali su neriješeno 3:3.

Autsajder je poveo preko veterana Zoltana Gere u 14. minuti, a prije odmora izjednačio je Nani u 42. minuti. U nastvaku pravi vatromet: Balazs Dzsudzsak je dva puta dovodio mađarsku u vodstvo, ali je dva puta poravnao Cristiano Ronaldo.

Nastvalja se bajka Islanda koji je na Stade Franceu pobijedio Austriju 2:1. U prvom poluvremenu Islanđani su vodili (strijelac Jon Dadi Boedvarsson u 18. minuti), a Austrijanci imali priliku za izjednačenje u 37. minuti kada je Dragović promašio jedanaesterac.

U drugom poluvremenu je Alessandro Schöpf ipak izjednačio a kada su Austrijanci sve karte bacili u napad, u sudijskom vremenu iz jedne kontre pogodio je Arnor Ingvi Traustason za konačnih 2:1.  

Grupa E

Rezultati: Mađarska – Austrija 2:0, Portugal – Island 1:1, Mađarska – Island 1:1, Portugal – Austrija 0:0, Portugal – Mađarska 3:3, Island – Austrija 2:1

Tabela: Mađarska 5, Island 5, Portugal 3, Austrija 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije