I to smo dočekali: Nogometni savez BiH čestitao 1. mart

1
Radiosarajevo.ba
I to smo dočekali: Nogometni savez BiH čestitao 1. mart
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Fudbalski savez BiH nakon dvije godine ponovo je čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Dan nezavisnosti BiH ova organizacija je prestala čestitati nakon što je predsjedavanje preuzeo Vico Zeljković.

Prve godine govorilo se da se radi o individualnom propustu zaduženih uposlenika FS BiH, no nakon što se praksa ponovila bilo je jasno kako se radi o otklonu samog rukovodstva ove kuće od praznika demokratije na kojem je 1991. glasalo preko dva miliona stanovnika BiH, tačnije njih 63,7%.

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Čini se da su u FS BiH našli "srednje rješenje" pa iza čestitke ove godine ne stoji predsjednik Saveza Vico Zeljković, nego generalni sekretar Adnan Džemidžić.

"U ime Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, svim građankama i građanima naše države upućujem iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti. Adnan Džemidžić, generalni sekretar" stoji u kratkoj čestitci.

Zanimljivo, protiv ovakve dvogodišnje prakse FS BiH nije se javno pobunio nijedan čelnik Izvršnog odbora iz bh. gradova u kojima se ovaj praznik uveliko prihvata i slavi.

Koliko je miješanje političkih stavova u naš nogomet opasno iz čisto sportske perspektive, najbolje je pokazao pokušaj dogovaranja utakmice sa Rusijom 2022. godine. Reprezentacija BiH se praktično od tada nalazi u novoj rezultatskoj krizi nakon paralelne smjene Ivajla Peteva, a sve posljedice ove odluke još nisu zaključene, piše Reprezentacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije