I to se desilo: John Terry u drugom dresu

Radiosarajevo.ba
I to se desilo: John Terry u drugom dresu
Legendarni kapiten londonskog Chelseaja John Terry nakon 19 godina obukao je drugi dres. Bivši kapiten Plavaca i reprezentacije Engleske potpisao je ugovor s Aston Villom.

John Terry će tako narednu sezonu igrati u Championshipu. Jedna od najvećih legendi Premiershipa pokušat će s Aston Villom napasti jedno od mjesta koje naredne sezone garantuje plasman u Premiership.

"Oduševljen sam što sam potpisao za Aston Vilu. Godinama sam se divio ovom klubu, infrastrukturi u trening centru i uslovima, uz napomenu da je Vila park jedan od najljepših stadiona u državi. Osim toga, ovdje je i dobra grupa fudbalera, predvođena iskusnim i uspješnim trenerom kakav je Steve Bruce. Jedva čekam da počnemo pripreme i da pomognem ekipi u ostvarenju zacrtanih ciljeva", izjavio je John Terry nakon potpisa za Villu.

Terryja su željeli i Amerikanci, Kinezi, Galatasaray, WBA, Swansea, ali se na kraju odlučio za Championship i Aston Villu. Za godinu dana legenda Plavaca zaradit će 3.5 miliona eura i dodatnih milion ukoliko se Villa plasira u Premiership.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije