I to je moguće: Ako ten Hag dobije otkaz, Manchester United napušta legenda vrijedna 188 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
I to je moguće: Ako ten Hag dobije otkaz, Manchester United napušta legenda vrijedna 188 miliona KM
Foto: EPA - EFE / Erik Ten Hag

Danas su engleski mediji prenijeli jednu jako zanimljivu vijest kada su u pitanju dešavanja oko tamošnjeg velikana Manchester Uniteda.

Sedmicama unazad mnogo se govori o tome da je samo pitanje dana kada će nizozemski stručnjak Erik ten Hag dobiti otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Međutim, to se još uvijek nije dogodilo. U međuvremenu izvori sa Otoka javljaju da se jedna zvijezda ‘Crvenih đavola’ svaki dan posebno moli da Ten Hag konačno dobije otkaz.

Velika eksplozija potresla Zagreb: Dim se nadvio nad hrvatskom prijestonicom

Velika eksplozija potresla Zagreb: Dim se nadvio nad hrvatskom prijestonicom

Radi se o Harryju Maguireu, igraču koji je prije nekoliko godina, za tada rekordnih 80 miliona funti (188 miliona KM), stigao u klub. Ovaj defanzivac, kako tvrde Englezi, jedva čeka da vidi kako Nizozemac napušta crveni dio Manchestera.

Još uvijek se čeka odluka Maguirea o tome da li će ostati u Unitedu, a to sada očito zavisi od toga da li će bivši kormilar Ajaxa ostati na ‘Teatru snova’ ili će završiti svoju epizodu u timu.

Kada je Ten Hag stigao u klub, ni on nije davao previše prostora za igru Maguireu, ali se štoper nadao da će se to promijeniti. Ipak, nakon toga je 54-godišnjak oduzeo i kapitensku traku nekadašnjoj zvijezdi Leicestera, te ga je preselio na klupu.

Već tada su mnoge stvari bile jasne iskusnom defanzivcu, koji bi u januaru mogao otići sa Old Trafforda. Navodno bi ga spasio rasplet u kojem bi sadašnji trener Uniteda otišao do kraja godine, pa bi se igrač tako zadržao u crvenom dresu, piše AM Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije