I japanski JEFF United se oprostio od Ivice Osima

0
Radiosarajevo.ba
I japanski JEFF United se oprostio od Ivice Osima
Foto: EPA-EFE / Ivica Osim

Japanski klub JEFF United, na čijoj klupi je sjedio Ivica Osim od 2003. do 2006. godine, oprostio se danas od legendarnog Švabe.

"Tokom svog mandata uložio je veliki trud za razvoj kluba. Želimo da izrazimo naše najdublje saučešće zbog smrti i molimo se za duše od srca", napisali su iz JEFF Uniteda na početku.

Podsjetili su na posljednji razgovor s Osimom koji je obavio nekadašnji fudbaler JEFF Uniteda i igrač kojeg je Osim doveo u reprezentaciju Japana Yuto Sato.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

"Želio bih pozdraviti svakoga od vas u Japanu, ali Japan ima previše stanovništva.

Jeff je Jeff. To je tim koji mora igrati najjači rang takmičenja. Moram razmisliti kako da se vratimo tamo.

Da bi se to postiglo, troškovi tima moraju biti što niži, a kvaliteta tima mora biti što veća, ali nije lako postići oboje.

Neki igrači će možda htjeti prijeći u tim s većim platama.

Nažalost, čini se da je cijeli nogometni svijet kupljen novcem. Zabrinut sam da nogometni svijet lebdi iznad zemlje", rekao je Ivica Osim.

Dodao je da pobjeđivanje u nogometu postaje sve skuplje "ali da većina ekipa nema mnogo novca".

"Trebate nešto ispred sebe kako biste implementirali dobru ideju. Ali važno je uvijek razmišljati o tome kakav će svijet biti sutra, bez obzira na kojoj ste poziciji. Ali kada razmišljamo o budućnosti, može biti korisno osvrnuti se na primjere prošlih neuspjeha. To je posebno korisno kada je cilj poboljšati razinu nogometa".

Dodao je da je novac sve više prisutan u svijetu sporta i naveo da je Japan morao izdvojiti ogromna sredstva za organizaciju Olimpijskih igara.

"Važno je pokušati predvidjeti budućnost i smisliti ideje koje odgovaraju. Nema druge nego ići naprijed korak po korak", dodao je Osim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije