Ćiro Blažević o epskoj ostavci Ivice Osima: "Uvijek je bio hrabar"

0
A. L.
Ćiro Blažević o epskoj ostavci Ivice Osima: "Uvijek je bio hrabar"
Foto: Kolaž / Ćiro Blažević o epskoj ostavci Ivice Osima: "Uvijek je bio hrabar"

Jedan od onih koje je vijest o smrti legendarnog Ivice Osima duboko potresla je još jedna legenda iz Bosne i Hercegovine, ali ne iz Sarajeva već Travnika - Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro je bio samo jedan od velikih nogometnih imena koja su slušala apsolutno svaki savjet Ivice Osima. Lično meni ostalo je u sjećanju da je pozvao Samira Muratovića među Zmajeve na prijedlog legendarnog Švabe.

"Kad Osim za nekoga kaže da je dobar, mora biti pozvan", rekao je tada Ćiro.

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

"Kako ne bih slušao Osima. Uvijek sam mu slijepo vjerovao. On je uvijek znao reći ko je igrač, a ko nije, ko je nogometaš, a ko nije", rekao je Ćiro za portal Radiosarajevo.ba.

"Osim je jedan od sportskih i nogometnih legendi. Bio je velikan kao igrač, sjećam ga se, a kao trener još i veći. Njegovo gospodsko ponašanje je nešto po čemu ću ga pamtiti. Proslavio je Bosnu i Hercegovinu svuda po svijetu, kao što ne bi ni 100 ambasadora", govori nam Ćiro.

"Ivice moj, otišao si prerano. Životni vijek se sada malo produžio, nije 80 godina tako mnogo...

Ali, znam da se posljednjih godina mučio, bio je bolestan. Imam jako lijepe uspomene na njega, veliki smo prijatelji bili".

A, Osim se nije družio sa svakim...

"On je birao prijatelje... Nije se ustručavao reći 'ti mi se ne sviđaš, j**i ga'. A, kada bi se s nekim družio, to je bilo kristalno čisto prijateljstvo", kaže Ćiro.

Pitali smo ga i za epsku press konferenciju u Beogradu 1992. godine na kojoj je Osim dao ostavku na klupu Partizana i Jugoslavije.

"On je uvijek bio pravičan, hrabar, nikad nije libio kazati svakome što mu pripada. Bio je kristalno fin džentlmen", prokomentarisao je 'Trener svih trenera'.

Za kraj još jedna teška tema - Ćirino zdravlje.

"Borim se, sine moj. Nada umire posljednja. A da bi nada umrla posljednja, moraš se boriti", kazao je na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba Miroslav Ćiro Blažević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije