Husref Musemić: Želimo biti treći, a to znači da moramo pobijediti Široki

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić: Želimo biti treći, a to znači da moramo pobijediti Široki
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić
Fudbalski klub Sarajevo ugostit će u petom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine Nogometni klub Široki Brijeg na stadionu Asim Ferhatović Hase.

"Još je pet utakmica, možemo biti treći, želimo biti treći. Ako želimo ostvariti taj cilj moramo pobijediti Široki Brijeg. I oni kao i mi imaju problema s povredama. Mislim da smo protiv Željezničara odigrali korektno i to nam je dalo krila", ističe Musemić i dodaje:

"Što se tiče igračkog kadra ništa se nije mnogo popravilo u odnosu na dosadašnji dio prvenstva. Hodžić je počeo trenirati normalno. Halilović je jučer trenirao, danas će trenirati, sutra, ali ne znamo hoće li igrati. Velkoski se žali na udarac u rebro. Ništa nije bolja situacija nego što je bila", kaže Musemić.

"Širokom odgovara i neriješeno. Čisto sumnjam da će igrati previše ofanzivno. Vjerovatno će čekati priliku iz kontri. Dva puta smo izgubili od njih u prvenstvu, slavili smo na svom terenu. Ako odigramo kao što smo odigrali tu utakmicu, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Mi uvijek igramo otvoreno, ali sigurno nećemo bezglavo jurišati. Oni imaju igrače koji mogu istrčati kontre i polukontre. Sve to zavisi i od sastava koji će igrati, ali mi ga još uvijek ne znamo", ističe Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije