Huskić se obratio navijačima Čelika: Mjesecima pričam i upozoravam

Radiosarajevo.ba
Huskić se obratio navijačima Čelika: Mjesecima pričam i upozoravam
PrtScr / Ismar Huskić

Današnji susret između Željezničara i Čelika, koji je trebao biti odigran na Grbavici u 16.30, otkazan je sat vremena prije početka utakmice zbog neizmirenih dugova od strane zeničkog kluba.

Zeničani su imali rok danas do 15.30 da izvrše vlastite obaveze, ali nisu to učinili.

Kome sve Čelik duguje novac i o kojem iznosu je riječ

Generalni sekretar zeničkog kluba Ismar Huskić obratio se okupljenim navijačima ispred kluba.

"Dobro znate koliko radim i sve sam savjesno uradio. Razočaran i sa suzama u očima sam išao gore i obećanjima da će se to riješiti. Molio sam ljude, njih pet koji su tražili svoj novac, dao sam ranije papire upravi da to rješava, čekao sam...

Jutros od 8 sati sam bio jedini na stadionu, molio ljude da izađu svima nama u susret i odgode samo jedan dan plaćanje pa da možemo pričati o ovome sutra i tome ko je kriv. Zvao sam predstavnike uprave koji nisu htjeli izaći u javnost, ali ja ne osjećam krivicu u ovome.

Čelik pred vratima haosa: Navijači se okupljaju, prijeti im izbacivanje iz lige?

Mjesecima, danima, satima pričam, upozoravam, ali ja nisam moćan da uradim bilo šta. Mi nemamo direktora, tehničkog sekretara, čovjeka za marketing, sportskog direktora i jedini sam ovdje da sve odžim. Jedini sam imenom i prezimenom ovdje. Vjerujte da sam sam u ovome svemu, ali i ja ću završiti sa ovim stvarima. Ne mogu ja sam istupiti iz lige, nije ovo moje, ovo je i moje i tvoje i svih nas", kazao je Huskić.

Navijači su postavili pitanje o ukupnim dugovanjima kluba, na šta je Huskić kazao da je trenutno zbir 70 hiljada, ali da trebaju još neke stvari pristignu.

Prema riječima Huskića sutra bi u Zenicu trebao da stigne i predsjednik kluba Aydin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije