Čelik pred vratima haosa: Navijači se okupljaju, prijeti im izbacivanje iz lige?

Radiosarajevo.ba
Čelik pred vratima haosa: Navijači se okupljaju, prijeti im izbacivanje iz lige?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Arhiv

Utakmica 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Čelik zvanično je otkazana zbog neizmirenih obaveza NK Čelik prema bivšim fudbalerima i uposlenicima.

Ovo je prvi put da utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine nije odigrana.

Osim toga što su ostali bez bodova protiv Željezničara, jer zbog suspenzije nisu mogli igrati današnji meč 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici, koji će biti registrovan službenim rezultatom 3:0, zenički Čelik će snositi i dodatne sankcije.

Otkazana utakmica na Grbavici: Čelik nije isplatio dugovanja

Prema odredbama Disciplinskog pravilnika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, klubu sa Bilinog polja bit će oduzeti i bodovi.

U Članu 63, koji se odnosi na neodigravanje utakmica, jasno piše:

"Klub, čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, bit će kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova, odnosno od tri do 12 negativnih bodova", piše u Pravilniku.

Navijači Čelika putem društvenih mreža se dogovaraju da se okupe u Zenici u znak protesta. Osim što će zenički klub snositi posljedie, ako ne izmire dugovanaj do petka bit će izbačeni iz lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije