Hull slavio važnu pobjedu, Middlesbrough se oprašta od Premiershipa

Radiosarajevo.ba
Hull slavio važnu pobjedu, Middlesbrough se oprašta od Premiershipa
Facebook / Slavlje igrača Hulla
Engleski Premiership je nastavljen danas utakmicama 34. kola, a odigrane su četiri utakmice.

Velikih derbija danas nije bilo, a igrale su ekipe koje se uglavnom bore za opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala.

Hull je ne domaćem terenu slavio protiv Watforda iako je još u 25. minuti ostao s igračem manje nakon što je sudija preoštro isključio Niassea. Marković je postigao gol u 62. minuti, Clucas je osigurao pobjedu domaćih, koja će biti jako važna u borbi za opstanak, piše Sport1.

Bournemouth je deklasirao Middlesbrough, koji će naredne sezone prema svemu sudeći igrati u Championshipu. Domaći su poveli još u drugoj minuti golom Kinga, a u 16. minuti je bilo 2:0 golom Afobea. Četiri minute kansije je isključen Ramirez i bilo je jasno da Middlesbrough ne može do čuda. Pugh je postigao gol u 65. minuti za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Daniels pet minuta kasnije.

Swansea je također upisao jako važnu pobjedu u borbi za opstanak. Domaći su poveli protiv Stokea u 10. minuti preko Llorentea, a gosti su imali priliku poravnati s bijele tačke u 68. minuti, no Arnautović nije iskoristio šansu za gol. Samo dvije minute nakon toga Carroll postiže gol za konačnih 2:0 i veliko slavlje domaćih.

U posljednjoj utakmici su snage odmjerili West Ham i Everton, a utakmica je završena rezultatom 0:0 bez da smo vidjeli ijednu ozbiljnu šansu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije