Hull savladao Leicester

Radiosarajevo.ba
Hull savladao Leicester
Aktuelni prvak Engleske Leicester City je gostovao Hullu u okviru prve utakmice prvog kola nove sezone engleskog Premiershipa.

Kako piše Sport1, Hull je ovu utakmicu dočekao s mnogo problema. Klub je ostao bez menadžera 22. jula, prelazni rok je odrađen jako loše, a i povrede su poprilično desetkovale ekipu, pa se činilo da će aktuelni prvaci stići do lake pobjede.

Leicester je bio bolji suparnik u prvom dijelu, no ipak domaći stižu do vodstva. U sudijskoj nadoknadi Hernanded i Diomande obojica ‘makazicama’ gađaju gol Lisica i uspijevaju pogoditi, a gol je na kraju pripisan Diomandeu.

Gosti stižu do poravnanja odmah na početku drugog poluvremena. Sudac Dean je pokazao na bijelu tačku iako je prekršaj nad Grayom napravljen van kaznenog prostora, a Mahrez pogađa za 1:1.

‘Nepravdu’ je ispravio Snodgrass sjajnim pogotkom iz 57. minute, kada je iskoristio grešku odbrane Leicestera i zatresao mrežu prvaka.

Leicester je nakon toga bacio sve karte u napad, Ranieri je uveo sve ofanzivne igrače, no ‘oslabljeni’ Hull na kraju ipak slavi rezultatom 2:1.

Vrijedi istaći i da je ovo prvi put u historiji Premier ligi da je aktuelni prvak upisao poraz na startu nove sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije