HSV ispao u Cvajtu prvi put u historiji kluba, navijači prekinuli utakmicu

Radiosarajevo.ba
HSV ispao u Cvajtu prvi put u historiji kluba, navijači prekinuli utakmicu
Foto: EPA / Sat na stadionu HSV-a
Završena je njemačka Bundesliga, odigrano je 34. kolo. Bayern je već ranije osvojio novu titulu prvaka, a mjesto u Ligi prvaka osigurali su Hoffenheim i Borussia Dortmund, dok je prvi put u historiji kluba iz lige ispao HSV.

Hoffenheim je na svom terenu savladao Borussiju Dortmund rezultatom 3:1 i tako došao do trećeg mjesta. Milioneri su završili kao četvrti i oni će u kvalifikacije za Ligu prvaka. Bayer Leverkusen je uspio slaviti protiv Hannovera rezultatom 3:1, ali će samo u Europsku ligu.

Prvi put u historiji iz Bundeslige ispast će HSV. Ekipa iz Hamburga slavila je rezultatom 2:1 protiv Borussije Monchengladbach, ali je Wolfsburg savladao Koln i igrat će doigravanje za opstanak. Navijači HSV-a prekinuli su utakmicu nakon što je ispadanje iz lige postalo zvanično. Sat na stadionu HSV-a koji je brojao najduži boravak jednog kluba u Bundesligi prestat će da kuca. 

U Ligi prvaka igrat će Bayern Minhen, Schalke 04, Hoffenheim i Borussija Dortmund. Bayer Leverkusen i RB Leipzig će u Europsku ligu. Pored HSV-a u Cvajti će naredne sezone igrati i Koln.

Hertha Vedada Ibiševića poražena je od Leipziga rezultatom 6:2, a Ibišević je postigao jedan pogodak za svoju ekipu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije