Hrvatski i fudbaler Wolfsburga: Neću da nosim traku duginih boja

Radiosarajevo.ba
Hrvatski i fudbaler Wolfsburga: Neću da nosim traku duginih boja
Foto: Facebook / Koen Casteels
Josip Brekalo i Borna Sosa vjerovatno su dva najtalentovanija fudbalera reprezentacije Hrvatske u Bundesligi. Nema sumnje kako bi obojica već bili na spisku Zlatka Dalića za Španiju i Portugal da nisu potrebniji mladoj reprezentaciji Hrvatske.

Mladi Brekalo zaprepastio je javnost u Njemačkoj protivljenju odlukama njegovog kluba. Naime, kapiteni Wolfsburga u svim kategorijama od ove sezone na rukavu nose traku u duginim bojama kako bi pokazali toleranciju prema homoseksualcima. Traku nose i kapiteni prvog tima Josuha Guilavogui i Koen Casteels.

Međutim, Brekalo je privukao pažnju i van terena nakon što je istaknuo kako on ne bi nosio traku u duginim bojama oko svoje ruke.

"Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru", rekao je Brekalo.

Hrvat je u Wolfsburg stigao prije dvije godine iz zagrebačkog Dinama za 10 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije