Hrvatska u nastavljenom meču teže od očekivanog pobijedila Kosovo

Anadolija
Hrvatska u nastavljenom meču teže od očekivanog pobijedila Kosovo
Reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Kosova u sinoć započetom, a danas nastavljenom meču kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Meč sedmog kola kvalifikacija u grupi “I“ između Hrvaske i Kosova prekinut je sinoć pri rezultatu 0:0 u 22. minuti zbog obilne kiše i neuvjetnog terena. Predstavnici dvije selekcije, delegati, suci i predstavnici Svjetske kuće fudbala (FIFA) i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) dogovorili su da se meč nastavi danas na maksimirskom stadionu na kojem su se nakon prestanka kiše poboljšali uvjeti za igru.

Shodno pravilima FIFA-e, utakmica je nastavljena od 22. minute sa identičnim postavama na terenu, a i gledaoci sa ulaznicama od sinoć su mogli i danas zauzeti svoja mjesta na tribinama.

Izabranici hrvatskog selektora Ante Čačića su opravdali epitet favorita i slavili pobjedu rezultatom 1:0, čime su se vratili na lidersku poziciju u kvalifikacijskoj grupi.

Uvjeti na terenu ni danas nisu dozvolili fudbalerima da prikažu lijepu igru sa atraktivnim potezima, a više snage i odlučnosti pokazali su popularni “vatreni“, koje već u utorak očekuje teško gostovanje u Turskoj.

Nakon niza izglednih prilika Hrvatska je u vodstvo došla u 74. minuti kada je odličan centaršut Luke Modrića u gol pretvorio Domagoj Vida. 

Nakon sedam odigranih utakmica Hrvatska je lider grupe “I“ sa 16 osvojenih bodova, druga je Ukrajina sa 14, treći Island sa 13, dok Turska ima 11 bodova. Na dnu tabele su Finska sa četiri i debitant Kosovo sa jednim osvojenim bodom.


C1----x-----0K by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije