Azzurri poraženi u kvalifikacijama nakon 11 godina

Radiosarajevo.ba
Azzurri poraženi u kvalifikacijama nakon 11 godina
Fudbalska reprezentacija Italije doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za svjetska ili europska prvenstva poslije čak 11 godina.

Na stadionu Santiago Bernabeu Španci su porazili Italijane rezultatom 3:0 prekinuvši time nevjerovatnu seriju pobjeda već unazad 56 utakmica.

Italijani su posljednji put poraženi 6. septembra 2006. godine u derbiju od Francuske, rezultatom 3:1.

U Madrid je Azzurima fenomenalnu partiju pružio Isco, no Gianluiggi Buffon i Andrea Barzagli su također pružili sjajnu utakmicu. Buffon je ovom utakmicom oborio rekord po broju nastupa u reprezentaciji kada se računaju samo europske selekcije tako što je upisao 170. nastup za Italiju. 

Ukoliko se posmataju samo kvalifikacije za Mundijal, Španija ima još impresivniji niz jer ne zna za poraz već ukupno 59 utakmica, odnosno nisu poraženi od poraza od Danske 1993. godine.

"Crvena furija" je u aktuelnom ciklusu stigla do šestog trijumfa, pa drži čelo tabele sa 19 bodova, dok su Italijani na drugom mjestu sa tri boda manje, ali i mnogo lošijim međusobnim skorom i gol razlikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije