Hrvatska legenda napustila reprezentaciju: "Vrijeme je za nove i drugačije izazove"

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska legenda napustila reprezentaciju: "Vrijeme je za nove i drugačije izazove"
Foto: EPA - EFE / Zlatko Dalić

Proslavljeni hrvatski napadač Mario Mandžukić napustio je stručni štab selektora hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića u kojem je bio od novembra 2021. godine, objavio je Hrvatski fudbalski savez (HNS).

Iz HNS-a su dodali kako je Mandžukić napustio reprezentaciju u dogovoru sa selektorom Dalićem.

Mandžukić se priključio štabu neposredno nakon što je okončao igračku karijeru te je kao trener učestvovao u osvajanju bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine te srebrne medalje u Ligi nacija 2023.

Nesreća u Hrvatskoj: Muškarac stajao na zaustavnoj traci na autoputu, usmrtilo ga teretno vozilo

Nesreća u Hrvatskoj: Muškarac stajao na zaustavnoj traci na autoputu, usmrtilo ga teretno vozilo

"Zahvaljujem selektoru Daliću i HNS-u na povjerenju i pruženoj prilici, kao i svim kolegama u štabu i igračima na saradnji. Ponosan sam na uspjehe koje smo u ovom razdoblju ostvarili i drago mi je što sam mogao u ovoj ulozi pomoći reprezentaciji. Nakon ovogodišnjeg Eura, osjetio sam da je vrijeme za nove i drugačije izazove, a reprezentaciji želim puno uspjeha u nadolazećim takmičenjima", izjavio je Mandžukić.

"Mario je istinska veličina našeg fudbala i njegovo fudbalsko iskustvo i autoritet sigurno su bili od velike pomoći našim mlađim igračima u proteklom razdoblju. Hvala Mariju na velikom angažmanu koji je iskazao u ovoj za njega novoj ulozi, uistinu se predao trenerskom poslu onako kako je to činio i kao igrač. Zahvaljujem mu na doprinosu našim velikim uspjesima u protekle tri godine koliko je bio dio štaba te mu želim puno sreće i uspjeha u daljnjim izazovima. Nadam se da će ostati vezan uz fudbal o kojem puno zna i kojem još puno može dati, bez obzira u kojoj se ulozi u budućnosti vidi", poručio je Dalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije