Hrvatska ispred Francuske u svim segmentima igre (osim jednom)

Radiosarajevo.ba
Hrvatska ispred Francuske u svim segmentima igre (osim jednom)
Foto: EPA / Hrvatska - Argentina
Nakon utakmice istine (Danska), utakmice generacije (Rusija), utakmice povijesti (Engleska), slijedi utakmica svih utakmica, pišu hrvatski mediji.

Veliko finale Svjetskog prvenstva između „male“ Hrvatske i Francuske kojoj će ovo biti treće finale i pohod na drugo zlato.

Za početak, treba napomenuti kako je Hrvatska i dalje bolje rangirana reprezentacija od Francuske. Iako će službena ljestvica izaći u avgustu, a FIFA je djelomično promijenila sistem bodovanja, prema starom sistemu Brazil je i dalje prvi s 1.658 bodova, Belgija ima 1.532, Hrvatska 1.520, a Francuska 1.475, piše Germanijak.hr.

Što se aktuelnog prvenstva tiče, kaže se da je Hrvatska na dosadašnjem turniru odigrala 7, a Francuska 6 utakmica, budući da su Vatreni u svakoj od tri utakmice nokaut faze odigrali dodatnih 30 minuta produžetaka.

Što se ukupne statistike tiče, Hrvatska je na ovom prvenstvu u svim segmentima ispred Francuske, osim u jednom. Hrvatska je zabila više pogodaka od Tricolora - 12 prema 10 - od čega ih je Hrvatska čak 10 zabila iz igre, dok ih je Francuska iz igre zabila svega šest. Više od Hrvatske na cijelom turniru zabila je samo Belgija (14, od čega 12 iz igre).

Hrvatska je bolja od Francuske i po broju udaraca na suparnički gol. Vatreni su za sada uputili tačno 100 udaraca, a Francuzi tek 75. Zanimljivo, iako je ispao u četvrtfinalu, na prvom mjestu je još uvijek Brazil sa 103 udaraca, no gotovo sigurno je da će na kraju na prvom mjestu biti Hrvatska ili Belgija (94).

Hrvatska vodi i po broju napravljenih prekršaja (101), dok je Francuska na 4. mjestu sa 79 prekršaja, no Vatreni su tako i pretrpjeli najviše faulova 93, dok su Francuzi drugi s dva manje.

Jedini segment igre u kojem su Francuzi bolji je broj primljenih pogodaka. Tricolori su ih primili četiri (od čega tri protiv Argentine), a Hrvatska pet. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije