Francuska ostala "crna mačka" Hrvatskoj: Sve je isto kao lani

0
Radiosarajevo.ba
Francuska ostala "crna mačka" Hrvatskoj: Sve je isto kao lani
Foto: EPA-EFA / Sa utakmice

U susretu 2. kola elitnog razreda Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Stade de France izgubila od Francuske sa 2-4 upisavši i drugi poraz u skupini nakon što je u petak poražena u Portugalu sa 1-4.

Idući nastup u Ligi nacija Hrvatska će imati 11. oktobra u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska, piše gol.dnevnik.hr.

Nakon dvije godine i velikog finala SP-a, u kojem je Francuska slavila sa 4-2, Vatreni" i "Tricolori" su se ponovo susreti. Ovoga puta u Ligi nacija i ponovo su Francuzi pobijedili sa 4-2.

Hrvatska je povela, imala je i 2-2, no domaćin je na kraju uvjerljivo slavio.

Svjetski doprvaci su poveli u 17. minuti golom Dejan Lovrena, no svjetski prvaci su u posljednjih pet minuta prvog dijela okrenuli rezultat preko Antoinea Griezmanna (43) i autogola Dominika Livakovića (45+1). U 55. minuti je izjednačio Josip Brekalo, no Dayot Upamecano je deset minuta kasnije vratio Francuze u prednost. U 76. minuti je Olivier Giroud realizirao kazneni udarac za 4-2.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić je u odnosu na utakmicu s Portugalom napravio pet promjena. Na klupi su ostali Domagoj Vida, Mario Pašalić, Josip Brekalo, Borna Barišić i Tin Jedvaj. Priliku su dobili Filip Uremović, Duje Ćaleta-Car i Dario Melnjak, a od prve minute su zaigrali Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Hrvatska tako niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Francuske. Bio je to peti poraz uz dva neodlučena susreta i 7-17 razliku pogodaka.

U drugom susretu iz ove grupe Portugal je kao gost pobijedio Švedsku sa 2-0, a oba gola zabio je Cristiano Ronaldo (45, 72). Napadač Juventusa je tako stigao do brojke od 101 pogotka za nacionalnu vrstu.

Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Gustava Svenssona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije