Hrvatska dobiva novi nacionalni stadion

Radiosarajevo.ba
Hrvatska dobiva novi nacionalni stadion
Foto: Nedim Grabovica / Davor Šuker

Hrvatska nogometna reprezentacija konačno će imati dom dostojan svoga renomea. Tako je naime odlučeno na sastanku predstavnika Vlade RH, Grada Zagreba i HNS-a.

Novi nacionalni stadion gradit će se u zagrebačkom naselju Blatu, a po prvim procjenama izgradnja bi trebala trajati dvije do tri godine.

Svoje zadovoljstvo dogovorenim nije skrivao niti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je samo kratko prokomentirao:

“Miran sam, došlo je na moje. Za dvije do tri godine stadion bi trebao biti izgrađen. Do izbora ćemo dobiti novi stadion”.

Inače, proteklih se mjeseci puno govorilo i špekuliralo o izgradnji nacionalnog nogometnog stadiona. Nužnost izgradnje novog stadiona u Zagrebu potvrdila je i činjenica kako je stadion Maksimir u izrazito lošem i derutnom stanju te je prijetnja za sigurnost prolaznika i navijača.

Padanje komada betona i stakla sa tribina nije nikakva novost, posljednji incident se dogodio početkom sedmice kada je čitav prozor sa zapadne tribine pao na tlo, i samo pukom slučajnošću nije niko stradao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije