Zvanično: Ole Gunnar Solskjaer dobio stalni posao u Manchester Unitedu

Radiosarajevo.ba
Zvanično: Ole Gunnar Solskjaer dobio stalni posao u Manchester Unitedu
Foto: Twitter / Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer u Manchester United došao je kao "vatrogasac" nakon otkaza Joseu Mourinhu. Manchester United u tom trenutku bio je miljama daleko od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, a u najjačem takmičenju Europe čekao ga je duel sa Paris Saint-Germainom.

Solskjaeru nisu davali velike šanse. Tri mjeseca kasnije United je dva boda udaljen od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Očekuje ga velika bitka s Tottenhamom, Arsenalom i Chelseajem za dva mjesta koja garantuju nastup u Ligi prvaka naredne sezone. U Ligi prvaka su izbacili Svece i United će igrati u četvrtfinalu protiv Barcelone.

Dobio je ugovor s Unitedom na tri godine, javljaju mediji s Otoka. 

"Od prvog dana kada sam stigao osjećam se posebno u ovom klubu. Čast je bila biti fudbaler Manchester Uniteda, a potom i početi trenersku karijeru. Posljednji nekoliko mjeseci su fantastično iskustvo i želim zahvaliti svim trenerima, igračima i stručnom štabu na svemu što smo uradili. Ovo je ostvarenje sna i nadam se da ću nastaviti donositi radost našim navijačima", poručio je Solskjaer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije