Hrvatska dobija najmoderniji stadion na Balkanu vrijeda 80 miliona eura

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska dobija najmoderniji stadion na Balkanu vrijeda 80 miliona eura
Foto: YouTube / Stadion u Osijeku

Konačno je za otvaranje spreman najmoderniji stadion na Balkanu.

Prelijepi stadion koji se nalazi u Osijeku konačno je poslije više od četiri godine radova završen a 80.000.000 eura (156.543.993 KM) vredan "Pampas" bit će novi stadion Osjeka.

Tim Stjepana Tomasa igraće još samo jedan meč na Gradskom vrtu, stadionu na kome je Osijek igrao od 1980. i onda će nakon meča sa Rijekom otići na "Pampas".

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Sada je postavljen i travnjak to tako što su stručnjaci prvo nekoliko sedmica spremali vještačku travu, a onda je postavljena i prirodna travnata podloga.

"Ne tako davno završili smo šivenje umjetne trave posebnom tehnologijom, što travnjak svrstava među top svetske travnjake, kakve imaju Santiago Bernabeu, Maracana i Park prinčeva", rekao je glavni inženjer Hrvoje Sučić. 

Radovi na stadionu u Osijeku
Foto: Facebook: Radovi na stadionu u Osijeku

Prema navodima ljudi iz kluba na ljeto slijedi službeno otvaranje stadiona, a za sada je nekoliko opcija za ime u igri.

Najverovatnije će se zvati Opus po firmi glavnog sponzora Osijeka. Kapacitet stadiona biće 13.500 što je manje nego što ima Gradski vrt koji može da ugosti skoro 20.000 ljudi.

Ovaj stadion će imati luksuzne lože na jednoj bočnoj strani,sve četiri tribine biće natkrivene, a geografski se stadion nalazi van grada u blizini rijeke Drave, prenosi mondo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije