Hrvatima prijeti ispadanje, Ramos promašio dva penala, Francuzi bolji od Portugala

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatima prijeti ispadanje, Ramos promašio dva penala, Francuzi bolji od Portugala
Foto: EPA-EFE / Švedska - Hrvatska

Odigrane su utakmice četvrtog kola u grupama 3 i 4 UEFA Lige nacija A, a Francuska je osigurala prvo mjesto pobjedom protiv Portugala (0:1).

Hrvatskoj nakon poraza od Švedske (2:1) prijeti ispadanje. Nijemci su iskoristili kiks Španije i preuzeli prvo mjesto. 

Francuska je na gostovanju savladala Portugal (0:1). Nisu bili bezopasni domaći, međutim nisu uspjeli doći do pogotka, koji bi im ostavio nadu za prvo mjesto. Kante je u 54. minuti jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu za trijumf Trikolora, koji imaju sada tri boda više od Portugalaca kolo prije kraja, ali su bolji u međusobnom duelu. 

Hrvatska je zakomplikovala situaciju porazom na gostovanju kod Švedske (2:1). Kulusevski u 36. i Danielsom u drugoj minuti sudijske nadoknade pogađali su za domaće, dok je strijelac drugog pogotka postigao autogol u 82. minuti i tako izjednačio ove dvije reprezentacije u međusobnom duelu. Hrvatska i Švedska kolo prije kraja imaju po tri boda, izjednačen međusobni duel i gol razliku od -6, tako da će jedna od ove dvije reprezentacije ispasti. 

Španija je odigrala neriješeno protiv Švicarske na gostovanju (1:1). Freuler je odličan pogodak u 26. minuti, od 79. domaći su igrali sa igračem manje. Ramos je promašio čak dva penala, u 57. i 80. minuti, ali je Moreno u 89. minuti donio izjednačenje od 1:1. 

Ovaj kiks iskoristila je Njemačka kako bi zauzela prvo mjesto u grupi, a Elf je savladao Ukrajinu (3:1). Gosti su poveli preko Yaremchuka u 12. minuti, ali pogocima Sanea i dva puta Wernera Njemačka je došla do trijumfa i prvog mjesta kolo prije kraja, prenosi SCSport. 

Liga nacija A, peto kolo: 

Grupa 3 

Portugal – Francuska 0:1 

Švedska – Hrvatska 2:1 

Grupa 4 

Njemačka – Ukrajina 3:1 

Švicarska – Španija 1:1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije