Horde zla od početka proljetne sezone stupaju u bojkot utakmica: Ovo su njihovi zahtjevi

0
Radiosarajevo.ba
Horde zla od početka proljetne sezone stupaju u bojkot utakmica: Ovo su njihovi zahtjevi
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Horde zla na Koševu

Najvatreniji simpatizeri Fudbalskogkluba Sarajevo izdali su saopćenju u kojem su, između ostalog, naveli da do daljnjeg bojkotoju dolazak na utakmice.

Kaku su naveli, odluka je donesena nakon sinoćnjeg sastanka u organizaciji Udruženja navijača FK Sarajevo i navijačke grupe Horde zla, a na koji su bili pozvani svi navijači bordo kluba bez obzira koju tribinu pohode, kako bi izrazili svoje stavove i viđenje aktuelnog problema te je iznesen plan i način djelovanja u slučaju eventualnog bojkota.

"Bojkot će biti na snazi od početka proljetne polusezone ukoliko Emir Hadžić, Mirza Varešanović i Ajla Alimanović ne podnesu ostavke na pozicije na kojima se trenutno nalaze. Razlozi zahtjevanja njihovog odlaska su više puta navedeni i svima je jasno da pomenute persone imaju "maćehinski" odnos kako prema klubu, tako i prema navijačima od kojih očekuju bezrezervnu podršku uprkos svojim javnim, kako ranijim, tako i današnjim nastupima.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović odgovorila načelniku općine Centar Srđanu Mandiću

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović odgovorila načelniku općine Centar Srđanu Mandiću

Ukoliko ne dođe do podnošenja ostavki od strane navedene trojke, pozvat ćemo sve navijače bordo kluba na bojkot domaćih utakmica, članstva u klubu, te kupovine u fan shopu.

ONOG TRENUTKA KADA POMENUTE NEPOŽELJNE PERSONE NAPUSTE KLUB, NAVIJAČI ĆE POZVATI NA MASOVNO UČLANJENJE I PODRŠKU KLUBU PUTEM SVOJIH KAMPANJA, A KOJE SU SE NEBROJENO PUTA POKAZALA JAČIM OD KLUPSKIH!

Svjesni činjenice da nijedna individua ne predstavlja klub, odnosno da navijači dolaze na utakmice i vole klub zbog samog kluba, a ne nekog ko je u upravi, na klupi ili terenu, primorani smo na eventualni bojkot obzirom da smo u očima ovih ljudi mi ništa drugo nego potrošači od kojih se očekuje da nemaju lični stav, pravo na izražavanje emocije i negodovanja u slučaju postupaka koji ruše identitet i renome voljenog nam kluba, a što su pomenuti činili u prošlosti i konitinuirano i dalje čine.

Još jednom naglašavamo, ovo nije bojkot kluba, ovo nije bojkot investitora, ovo je bojkot isključivo s ciljem odstranjivanja osoba koje svojim postupcima i sitnim privatno-poslovnim interesima ruše identitet i renome Fudbalskog kluba Sarajevo. Navijači nikada nisu i nikada neće nametati ko treba biti u upravi, na klupi ili terenu, ali ono što nećemo dozvoliti je da se imenovanjem osoba koje su višestruko pokazale nepoštovanje prema navijačima u minulom periodu pljuje u lice onima koji iz vikenda u vikend daju posljednju marku kako bi pratili i bodrili klub gdje god da igra.

SARAJEVO – TO SMO MI!
NAVIJAČI KLUBA IZ TITOVE 38b", poručili su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije