Herojski podvig: Fudbaleri Palestine ostvarili najveći uspjeh u svojoj historiji

0
Radiosarajevo.ba
Herojski podvig: Fudbaleri Palestine ostvarili najveći uspjeh u svojoj historiji
Foto: AJE Sport / X.com / Slavlje fudbalera Palestine

Fudbalska reprezentacija Palestine ostvarila je najveći uspjeh u historiji plasiravši se u nokaut-fazu Azijskog kupa.

U jeku izraelskog granatiranja Palestinci su došli na tek treće azijsko takmičenje. Nakon što u prva dva nastupa nisu uspjeli proći grupnu fazu (2015. i 2019.), sada su otišli korak dalje.

To je posebno impresivno jer se ova reprezentacija nije mogla ni pripremati u svojoj zemlji, gdje je izraelsko granatiranje odnijelo živote više od 60 fudbalera, ali i uništilo 15 fudbalskih terena.

Lidl u Bosni i Hercegovini gradi objekat vrijedan čak 200 miliona KM

Lidl u Bosni i Hercegovini gradi objekat vrijedan čak 200 miliona KM

Palestinci su pripreme za Azijski kup u potpunosti obavili u Saudijskoj Arabiji, a plasman u nokaut-fazu ovjerili su u utorak pobjedom nad Hong Kongom rezultatom 3:0.

To im je bila prva pobjeda na Azijskom kupu, u kojoj je dvostruki strijelac bio Oday Dabbagh (12’, 60’), dok je jedan gol dodao Zaid Al Qanbar (48’).

Uz Palestinu, dalje iz grupe prošli su prvoplasirani Iran s maksimalnih devet bodova te Ujedinjeni Arapski Emirati koji kao Palestina imaju četiri boda, ali su zbog bolje gol-razlike završili na drugom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije