Haris Medunjanin: Želimo otići na Svjetsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Haris Medunjanin: Želimo otići na Svjetsko prvenstvo
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za utakmicu prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Estonije.

Prije samog treninga predstavnicima medija se obratio Haris Medunjanin i istaknuo da više nema "laganih" ekipa.

"Ta utakmica prvog kola nas je koštala Eura prošle kvalifikacije. Znamo da će nam i sada biti teško jer nema laganih ekipa, ali imamo vremena do utorka i već smo spremni."

Njegov klub je eliminisao hrvatski Hajduk u play-offu Evropa lige te će nastupiti u grupnoj fazi, a naš reprezentativac je rekao da je on u pogonu već od 14. juna.

"Kada uđeš u grupnu fazu, moraš biti zadovoljan. Treniramo već od 14. juna, nismo imali odmora i sada smo sretni."

"Uvijek je čast biti ovdje, vidjeti igrače i prijatelje i to je za nas veliki motiv. Želimo otići na Svjetsko prvenstvo."

Veznjak je istaknuo i da naša reprezentacija može svima uzeti bodove.

"Najbitnije je da budemo jaki kao grupa. Znamo da će se Estonci braniti i čekati neki kontranapada. Želimo što prije završiti utakmicu."

"Sigurno da je prednost jer igramo protiv nama poznatih reprezentacija. Znamo da je Belgija najveći favorit, ali svako može pobijediti svakoga. Ako se dobro pripremimo i napravimo dobar plan, možemo svima uzeti bodove, ali mi moramo vjerovati u to. Moramo se boriti za svaki metar, boriti se jedan za drugoga i ne bi trebalo biti problema."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije