Haris Hajradinović za Radiosarajevo.ba: 'Turska je obećana zemlja za naše igrače'

1
A. Vatreš
Haris Hajradinović za Radiosarajevo.ba: 'Turska je obećana zemlja za naše igrače'
Foto: Kasimpasa SK / Haris Hajradinović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Hajradinović (29), na sjajan način zaključio je godinu na izmaku.

U posljednjoj utakmici u 2023., protiv Rizespora (2:2), kapiten Kasimpase bio je strijelac i asistent, što mu je donijelo mjesto u najboljem timu 18. kola turske Super lige.

Prvi gol u sezoni

Taj postignuti gol bio mu je ujedno prvi u ovoj sezoni, o kojoj je Hajradinović govorio za portal Radiosarajevo.ba.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

"Potrefilo se tako da prvi gol zabijem baš u posljednjoj utakmici ove godine. Bilo je zaista dobro. Uz gol sam upisao i asistenciju, te se našao u timu kola. Sve u svemu, mogu da budem zadovoljan kako idu stvari", rekao je Hajradinović za Radiosarajevo.ba.

Hajradinović u Kasimpasi od prošle sezone nosi kapitensku traku, što je velika odgovornost, ali i čast za njega.

"Sad će pet godina kako sam u Kasimpasi. Ljudi iz kluba su mi dali kapitensku traku jer vjeruju u mene i misle da sam pravi igrač za to. Mogu samo da im se zahvalim na povjerenju i drago mi je što baš ja imam tu čast i odgovornost", kazao je Hajradinović.

Kasimpasa je poslije 18 odigranih utakmica deveta na tabeli Super lige s 23 osvojena boda. Ciljevi kluba su mnogo viši.

"Imamo ciljeve da se borimo za Europu, ukoliko to bude realno i moguće. Klub će sigurno morati dovesti još nekoliko pojačanja u prijelaznom roku, jer će se i drugi klubovi pojačati. Druga polusezona je uvijek teža od prve, ali ja se nadam da ćemo na kraju ispuniti naš cilj", poručio je Hajradinović.

Super liga je od ove sezone jača za nekoliko velikih imena, među kojima je i kapiten Zmajeva Edin Džeko (37).

Zmaj obilježio utakmicu u Turskoj: Sjajan gol i asistencija Harisa Hajradinovića

Zmaj obilježio utakmicu u Turskoj: Sjajan gol i asistencija Harisa Hajradinovića

"Džeko, Tadić i Fred (Fenerbahce) su svjetske zvijezde. Na drugoj strani (Galatasaray) imate Icardija. Liga je njihovim dolaskom postala dosta zanimljivija i više se prati. Mogu reći da je to dodatni plus", istakao je Hajradinović.

Pohvale selektora

Osim Hajradinovića i Džeke, u Super ligi igra još nekoliko bh. igrača, među kojima su i reprezentativci Amir Hadžiahmetović (Besiktas) i Dal Varešanović (Rizespor).

"Kao i meni, mislim da se i ostalim našim igračima sviđa Turska, kao zemlja za život i igranje fudbala. Dal (Varešanović) se fino snašao u prvoj polusezoni i pokazao kao dobro pojačanje za Rizespor. Armin (Hodžić) igra isto dobro u Hataysporu, kao i Amir (Hadžiahmetović) u Besiktasu. Očigledno im prija ovaj prostor", istakao je Hajradinović.

Hajradinović je nakon više od dvije godine dobio poziv u naš državni tim i opravdao ga u minulim kvalifikacijskim utakmicama za EP protiv Luksemburga i Slovačke. Pohvale na njegov račun iznio je i selektor Savo Milošević, rekavši kako na Hajradinovića računa za mečeve baraža.

𝐇𝐚𝐫𝐢𝐬 𝐇𝐚𝐣𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐨𝐯𝐢𝐜’in muazzam golü. 👊 #Kasımpaşa🔵⚪️ #SemtAşkı

Posted by Kasımpaşa Spor Kulübü on Tuesday, December 26, 2023

"Znače mi mnogo riječi selektora. On je, uostalom, taj koji odlučuje ko će igrati i ko će biti pozvan. Dao sam dao sve od sebe u te dvije utakmice koje sam igrao i opravdao poziv. Nadam se da ću se naći u martu na spisku", kazao je Hajradinović.

Zmajevi nisu imali sreće u žrijebu baraža, gdje su za protivnika u polufinalu izvukli Ukrajinu. Hajradinović vidi i dobre stvari u tome.

"To je finale prije finala. Ako prođemo njih onda imamo velike šanse da obezbijedimo EURO. Žao mi je što nemamo neku prijateljsku utakmicu prije okupljanja u martu, ali šta je - tu je. Daj Bože da svi budemo zdravi i na raspolaganju selektoru, i na svačiju radost izborimo taj plasman na EURO", dodao je Hajradinović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije