Hapšenja u Engleskoj zbog utaje poreza: Pretreseni uredi Newcastlea i West Hama

Anadolija
Hapšenja u Engleskoj zbog utaje poreza: Pretreseni uredi Newcastlea i West Hama
Poreski organi Velike Britanije objavili su da je nekoliko ljudi koji rade u profesionalnom fudbalu uhapšeno zbog sumnje da su utajili porez, javlja Anadolu Agency (AA).

Agencija njenog veličanstva za prihode i carinu (HMRC) kaže da su inspektori izvršili hapšenja nakon pretresa prostorija na sjeveroistoku i jugu Engleske, ali nije navedeno koji su klubovi uključeni u istragu. HMRC je istakao da je u srijedu ujutru 180 njihovih službenika raspoređeno širom Engleske i Francuske.

Agencija je navela da je akcija izvršena uz pomoć francuskih vlasti koje su obavile nekoliko hapšenja i pretresle "nekoliko lokacija".

Iz HMRC-a su rekli da ova krivična istraga "šalje jasnu poruku da, ko god da ste, a počinili ste poresku prevaru možete očekivati da se suočite sa posljedicama".

Britanski mediji su objavili da su u sklopu istrage pretreseni uredi Newcastle Uniteda na stadionu St James i West Ham Uniteda na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Prema istim navodima među uhapšenima je Lee Charnley, generalni direktor Newcastlea.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije