Halilhodžić se ponovo oglasio nakon tragedije Sale, Nantes povukao dres s brojem devet

Radiosarajevo.ba
Halilhodžić se ponovo oglasio nakon tragedije Sale, Nantes povukao dres s brojem devet
Twitter / Sala: Francuski Nantes odlučio je da povuče dres s brojem devet

Francuski Nanter odlučio je da povuče dres s brojem devet u znak poštovanja prema poginulom mladom Argentincu Emilianu Sali.

Tijelo nesretnog nogometaša izvučeno je iz olupine aviona s dna La Manchea, dok se i dalje traga za tijelom pilota aviona Davida Ibbotsona.

"Emiliano će uvijek biti dio legende i historije našeg kluba. Zato povlačimo dres s brojem devet", navodi se u saopćenju na Twitter nalogu Nantesa.

Ovaj francuski klub vodi naš stručnjak Vahid Halilhodžić, koji je za Jutarnji list govorio o poginulom argentinskom nogometašu.

"Ništa ne može da se poredi s ovim, baš ništa. Obožavao sam tog dečka i nevjerovatno mi je teško što je jedan tako divan život morao da se okonča na ovaj način. Baš zbog njega moram ove momke voditi dalje", kazao je Halilhodžić.

Podsjetimo, Sala je nastradao u padu aviona 21. januara prilikom leta ka Cardiffu, gdje je trebalo da nastavi karijeru u Premijer ligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije