Hajradinović i Begović: Iz ove utakmice izvući pouku

Radiosarajevo.ba
Hajradinović i Begović: Iz ove utakmice izvući pouku
Foto: Radiosarajevo.ba / BiH - Poljska

Nakon poraza naše reprezentacije od Poljske rezultatom 1:2, javnosti su se obratili Haris Hajradinović i Asmir Begović, ali i 

Istakli su kako nismo uspjeli održati tempo s početka utakmice te kako nam ovaj poraz može poslužiti kao lekcija za susrete u baražu sa Sjevernom Irskom.

"U prvih 30 minuta smo dobro igrali. Malo smo popustili pred kraj prvog poluvremena i Poljaci su to dobro iskoristili. Imali smo i šansi poslije tog gola koji smo primili, ali tako je to. Mi moramo ići dalje i sigurno da se nećemo predavati", kazao je Hajradinović, strijelac jedinog gola za našu reprezentaciju.

Asmir Begović, golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je kako ostaje gorak ukus nakon večerašnjeg meča, ali govori da ne treba negativno gledati.

"Imali smo dva teška meča iza sebe. Prvo Italija, pa onda i Poljska. Svi su dobili šansu da igraju, selektor treba donijeti odluku ko će ući u meč sa Sjevernom Irskom. Sitnice su one koje utakmice odlučuju. Mi na njih moramo obratiti pažnju i tražiti načine da popravimo loše stvari", podvukao je Begović.

Rusmir Cviko, član Stručnog štaba, istakao je kako nijedan poraz nije lijep, ali da su svjesno išli s rotacijama kako bi vidjeli koji igrači mogu dati svoj maksimum i na koje igrače mogu računati u budućnosti.

"Stručni štab i selektor su dogovorili da uvijek moraju imati 25 igrača na raspolaganju. Ulaskom Višće mijenjali smo sistem, Čivić je napustio igru tako da je došlo do rušenja zamišljenog koncepta. Ovaj rezultat je objektivan, ali mislim da smo mogli izvući više. Naš cilj je ostati u Ligi A, morat ćemo poboljšati realizaciju", naveo je Cviko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije