Hadžić: Cilj nam je da što prije formiramo ekipu za novu sezonu

Fena
Hadžić: Cilj nam je da što prije formiramo ekipu za novu sezonu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Emir Hadžić
Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio Emira Hadžića, novoizabranog koordinatora sportskog segmenta kluba. 

Na današnjoj press konferenciji Hadžić je predstavio svoj plan i program rada, te pojasnio način fukncionisanja pozicije koju je preuzeo. 

"Došao sam u klub u kojem sam proveo najljepše dane svoje fudbalske karijere. Ova funkcija je velika privilegija za mene, ali još veća obaveza i odgovornost. Moja funkcija znači da ću koordinirati s timom ljudi, skauting službom, Stručnim štabom, da napravim što bolju suradnju i komunikaciju između Škole fudbala, Akademije, zajedno s prvim timom. Treba da promovišemo što više igrača za prvi tim, bar jednog do tri igrača svake godine, ali i da pored toga moramo da dovedemo adekvatna pojačanja, koja će pomoći našim mladim igračima Akademije da stasaju i uz njih napreduju", kazao je Hadžić. 

On je naveo da će na tržištu igrača prije svega analizirati nogometaše iz Premijer lige, koji imaju bh. državljanstvo. 

"Uvijek je bolje da dovedemo domaćeg igrača koji je kvalitetan. U skladu s budžetom bazirat ćemo se i na strano tržište u okviru naših mogućnosti. Važno je da kada dovodimo sranca da mora dva, tri puta da bude bolji od domaćeg igrača, da donose prevagu da bi se to isplatilo", kazao je Hadžić.

Smatra da je pred klubom veoma kratak vremenski period i da odmah mora početi s radom.

"Pripreme brzo počinju, isto tako i evropska takmičenja, namamo puno vremena, moramo odmah da tražimo pojačanja. Ne odlučujem sam, već u dogovoru sa Stručnim štabom i skauting službom. Također želim da napravimo što bolju komunikaciju s navijačima da ih vratimo na stadion gdje i pripadaju", kazao je Hadžić.

On je naveo da ne želi da se u klub dovode igrači na kraju prijelaznog roka koji nisu prošli pripreme. 

"Cilj nam je da što prije formiramo ekipu, da prođe zajedničke pripreme, da šef Stručnog štaba vidi na koga najviše može da računa", kazao je Hadžić.

Generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić, govoreći o budžetu kluba, kazala je da uprava uvijek komunicira s većinskim ulagačem.

"Imamo veliki budžet, mi možemo dovesti dobra pojačanja, ali oni moraju to opravdati  u smislu da se ne desi situacija da dovedemo igrača koji ima velika primanja za naše uslove, a ne igra utakmice", kazala je Buljubašić.

Na dužnost koordinatora sportskog segmenta kluba Hadžić je došao sa funkcije sportskog direktora u FK Olimpik, sa kojim je dogovorio prekid saradnje. U svojoj karijeri nastupao je za više klubova, između ostalog i za FK Sarajevo. U više navrata je davao podršku klubu u periodu nakon odlaska iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije