Guardiola: Manchester United može završiti sezonu među prva četiri tima

Anadolija
Guardiola: Manchester United može završiti sezonu među prva četiri tima
Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, smatra da najveći rival njegovog kluba Manchester United ima kvalitet da sezonu u Premier ligi završi među četiri najbolja tima.

United je nakon 14 odigranih kola šesti na tabeli sa 21 bodom, devet manje od Cityja koji drži četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Za liderom Chelseajem zaostaje čak 14 bodova, pa su snovi o tituli prvaka vjerovatno previše daleko. No, Guardiola je za britanske medije kazao kako je moguće da se domognu jednog od mjesta koja vode u Ligu šampiona.

"S obzirom kako United igra u posljednje vrijeme mislim da mogu do prva četiri mjesta. Gledao sam njihove utakmice protiv Stokea, Burnleya i još jednu na Old Traffordu i sva tri susreta su trebali dobiti, ali fudbal je ponekad surov. Do prvog mjesta ih dijeli velika razlika, tako da će titulu teško osvojiti, ali da budu među četiri, mislim da mogu", rekao je Guardiola pred večerašnji duel svog tima u Ligi šampiona protiv Celtica.

Manchester City u Premier ligi zaostaje četiri boda za vodećim Chelseajem, bod za drugoplasiranim Arsenalom, dok ima 30 bodova kao i trećeplasirani Liverpool. U grupi C Lige šampiona uoči posljednjeg kola zauzima drugu poziciju, ali je osigurao plasman u osminu finala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije