Grbavica spremna za početak nove polusezone: Plavi u subotu dočekuju Leotar

0
Radiosarajevo.ba
Grbavica spremna za početak nove polusezone: Plavi u subotu dočekuju Leotar
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Grbavica

FK Željezničar će u 1/8 finala Kupa BiH dočekati ekipu Leotara. Utakmica je na rasporedu 18. februara u 16 sati.

"To će biti prva utakmica Plavih u 2023. godini, a na sreću svih navijača igra se na našoj Grbavici. Tri mjeseca nismo bili u našem domu i svi smo poželjeli Dolinu ćupova i naše prijatelje na tribinama", navode u svojoj objavi čelnici kluba na stranici FK Željezničar.

Utakmica s Leotarom se igra u subotu, 18. februara od 16 sati. U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Ekipa Leotara od 2012. godine nije slavila protiv Željezničara koji je u zadnjih 10 međusobnih susreta slavio čak sedam puta. FK Željezničar se u domaćem prvenstvu nalazi na četvrtoj poziciji sa 29 bodova dok je ekipa Leotara iz Trebinja mjesto iznad zone za ispadanje na desetom mjestu sa 21 bodom.

Grbavica
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Grbavica

Trener Željezničara Edis Mulalić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da je pobjeda imperativ za njegov tim u sutrašnjem meču.

"Vrijedno smo se pripremali za sutrašnji meč, ali i ostale susrete. Neke stvari u našem timu su postale automatizam, a igrači su na pripremama u Konjicu radili maksimalno, kao da se radilo o pripremama u Malagi", kazao je Mulalić.

Zadovoljan je pojačanjima koja su stigla u tabor Željezničara u proteklo vrijeme, kao i činjenicom da je kostur ekipe ostao isti.

"Doveli smo igrače za koje mislimo da su pojačanja. Krpić i Hodžić su igrali u našoj ligi i to je dobro za nas", naveo je.

Dodaje da je upoznat s ekipom Leotara koja, po njegovim riječima, ima dobrog trenera i nekoliko dobrih igrača.

Defanzivac Željezničara Edin Cocalić naglašava da je ovaj sastav Željezničara skup vrijednih igrača koji su s novim igračima u ekipi dobili novu dimenziju.

"Idemo oprezno, od utakmice do utakmice i vidjet ćemo koliki je naš maksimum. Novi igrači su unijeli dozu ozbiljnosti u ekipu i sada nam sve to daje za pravo da možemo očekivati da budemo bolji. Šutimo i radimo, a svi znaju kakve su ambicije Željezničara", izjavio je Cocalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije