Gradski derbi: Atletico sa igračem manje bio pred pobjedom, dok 18-godišnjak nije spasio Real

0
Radiosarajevo.ba
Gradski derbi: Atletico sa igračem manje bio pred pobjedom, dok 18-godišnjak nije spasio Real
Foto: EPA / Alvaro Rodriguez

Real i Atletico remizirali su večeras u madridskom derbiju u 23. kolu španske La Lige. Bilo je 1:1, a duel gradskih rivala donio je dosta uzbuđenja.

Od početka utakmice je inicijativu imao Real, ali u prilike za postizanje gola je teško dolazio. U 16. minuti je izblokiran Vinicius, da bi u 23. ozbiljno zaprijetio Atletico preko Carrasca. Njegov silovit udarac brani Courtois.

Četiri minute poslije šut Ceballosa ide pored stative, a u 33. je neprecizan bio i Asensio.

Izabran igrač sezone u Premier ligi: Nije riječ o Haalandu

Izabran igrač sezone u Premier ligi: Nije riječ o Haalandu

Sličnu sliku smo gledali i u nastavku, a u 64. minuti su Jorgandžije ostaje s igračem manje nakon što je Angel Correa bez lopte silovito laktom u pleksus udario Antonija Rudigera.

Crveni karton mu je pokazan nakon intervencije iz VAR sobe.

Očekivalo se da Real tada pritisne i da brzo dođe do gola, ali desilo se suprotno! U 78. minuti šok za domaće. Griezmann je ubacio iz slobodnjaka, a Gimenez u nevjerovatnom skoku glavom šalje loptu u mrežu za 0:1!

Naravno, nije se dugo čekalo da Real uzvrati udarac, a i on je do gola stigao nakon prekida. Na ubačaj iz kornera fantastično je skočio 18-godišnji Alvaro Rodriguez, te glavom matirao Oblaka za 1:1. Bio je to prvijenac mladog Urugvajca u dresu Kraljevskog kluba, za koji je upisao tek svoj drugi nastup.

Završilo je 1:1 i timovi su podijelili bodove. Real je ostao drugi na tabeli sa 52 boda, sedam manje od Barce koja ima i meč zaostatka. Atletico je četvrti sa 42 boda, prenosi Sport centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije