Ubiparip pogodio u prvoj minuti za pobjedu Plavih u Gabeli

Radiosarajevo.ba
Ubiparip pogodio u prvoj minuti za pobjedu Plavih u Gabeli
Sarajevski Željezničar gostovao je danas u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kod GOŠK-a iz Gabele. Slavili su gosti iz Sarajeva rezultatom 1:0.

Željezničar je do vodstva došao nakon samo 35 sekundi igre. Na svom debiju pogodio je Ubiparip i donio veliko slavlje gostima. U osmoj minuti nova prilika za goste. Šutirao je Graovac, ali samo pored gola domaćih.

U 19. minuti pokušavaju domaći. Šutirao je Bošnjak, ali pored gola Kjosevskog. Novu dobru priliku imali su domaći u 22. minuti, ali udarac Deaka nakon kornera odlazi pored stative gola gostiju.

U 32. minuti nova dobra prilika za goste. Šabanadžović je dobro centrirao, ali Ubiparip loše šutira. Minutu kasnije pokušao je Stanić s centra, ali je lopta otišla preko prečke gola domaćih.

U 40. minuti domaći prijete preko Kobiljara i Mišića, ali fudbaleri GOŠK-a nisu bili precizni. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Željezničar.

Prvu priliku u nastavku imali su domaći u 50. minuti. Šutirao je Kobiljar, ali pravo u dobro postavljenog Kjosevskog. Već u narednom napadu prilika na drugoj strani, ali je Kajkut neprecizan.

GOŠK je postigao pogodak u 63. minuti, ali je on poništen zbog ofsajda. Šest minuta kasnije velika prilika za domaće, a ovaj put neprecizan je Bošnjak s pet metara. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Željezničar.

Željezničar je sada trećeplasirani sa 25 bodova, koliko ima i Široki Brijeg. Lider na tabeli je Zrinjski sa 28 osvojenih bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije